Gorilla - Ægte og abeskøn

15 lækre småretter, veloplagte tjenere med ægte smil og godt humør og ingen stram seating = ny succes på Flæsketorvet. Gorilla leverer et skarpt, legende, sprudlende og vidende køkken og et ligesådan vinkort.

Gorilla - Ægte og abeskøn

5 stjerner

Tjenerkram

Det er godt skuldret at finde tjener-personale i København, der kan balancere mellem at udstråle arbejdsglæde - uden at det kammer over i, at man som gæstegidsel kan få en oplevelse af at være tilskuer til personalets helt egen private fest - samtidig med at de kan deres professionelle tjenerkram. Når det lykkes, bliver man nærmest glad allerede inden første servering, og så scorer køkkenet jo point på forhånd.

Gorilla - det bliver i familien

Gorilla er Rasmus Oubæks nye family style-tjekket-restaurant med middelhavsinspirerede småretter til deling på bordet, i samme stil som mange har stiftet bekendtskab med de seneste par år hos ’storebroderen’ Pluto i Borgergade. I familien er desuden barbequerestauranten Barbie, 2 x Retour Steak og restaurant Mêlée.

Læs også: Pluto - enkelt, elegant og spækket med smag

gorilla køkken

Spændende naturvine på glas-kortet

Her på Gorilla er der mange spændende overvejende natur-vine på glas-kortet, og vi falder for to forskellige glas bobler til starterne et La P'tite Gaule Du Matin fra Frantz Saumon i Loire med masser af fedme, vrinsk, sprødhed og friske pærer til 70 kr. Et mere klassisk glas Champagne Blanc de Blanc fra Jean-Lois Vergnon, Mesnil Sur Oger, tilføjer mundhulen mineralitet og sprødhed med syrlige forfriskende æbler til 100 kr. Begge et godt køb.

Småretter i 5 heats

1. heat

Og så begynder det at regne. Med retter. En smagssart ceviche af sandart med krydderurter, en forførende råmarineret jomfruhummer, fresh rolls med en overdådighed af grønne nuancer fra salat, sprøde forårsløg, agurkestave, blegselleri og en fuldfed krebsehale med lidt friteret kyllingeskind på toppen. Hjemmefriterede crunchy kartoffelchips med piripiri og sødmefuldt smørmørt sortfodsskinke.

2. heat

Vi er ved godt mod. Vælger to lidt specielle vine med stærk naturvins-personlighed til det næste heat: En Love&Pif Aligoté fra Yann Durieux i Bourgogne, der med sin hindbærrøde sprælskhed giver gas i glasset med gær, lakrids, brændt gummi, jordbærbolcher, fermenteret tang a la Hornbæk Havn og noget skumbanan. I det andet glas en 2010 Pinot Grigio fra Radikon i Venzia Giulia, der med sin svagt gyldenrosa fremtræden lokker med lim, viskelæder, bananskræl og en oxideret fedme, grapesyre, bittermandel og friske abrikoser sørgede på mærkværdig vis for balance på vægtskålen. Nu er vi særdeles godt klædt på til de næste serveringer.
Vi får en tallerken med gyldne, cremede og limefarver - elegant i al sin enkelhed. Knasende sprøde tempura-fritterede blæksprutter og forårsløg, mayo og lime, og en asiet hver med en stor kødfuld reje, små halve ristede kartofler på en kartoffelmoscreme og brunet smør. Bløde og sprøde strukturer, sødmet og ferskfriskt og meget hurtigt indtaget.

gorilla hotdog

3. heat

En guddommelig lille fedmefyldt klump Gnudi rullet og kogt med ricotta, pecorino og parmesan serveret med ostesauce tilførte goodmood-stemning sammen med hjemmelavede risoni med krydret pølsesmuldr a la salsiccia, persille og lidt ost og en signatur hotdog med hjemmebagt pølsebrød og spicy pølse med æble, og søde syltede løg og masser af grønt. Til retterne smager vi lidt på den ene og lidt på den anden vin, og det giver en suveræn spænding og glæde på smagspaletten, der gør oplevelsen nærmest dobbelt så god.

Læs også: Uformel- gode kokke laver ikke dårligt mad

4. heat

I fjerde heat kommer små brisket sliders/miniburgere med kalvespidsbryst, og en lille krum saltagurk, knasende og sprød i sød og fluffy bolle, hjemmebagt naturligvis. Panerede grisehaler hvor mørt, saftigt kød rammes af en god kant stram wasabimayo, en perfektionsstegt nyretap - sprød stegeskorpe og flotrød i kernen, sammen med en lun pancetta salat med 1/1 salathoved! ansjoser og Vesterhavsost vendt med en sennepsflødedresing.
Hertil et pragtfuldt glas af en landlig oxideret fætter med svinestald, røg og violer i næsen med flæskesvær, skovbund, kirsebær og morbær, sort peber, god syre og et saftigt bitterbid, der klæder grisehalerne særligt godt. Il Frappato fra Occhipinti på Sicilien. En mere forbruger-sikker vin er 2010 Barolo fra Giovanni Canonnica i Piemonte, som runder munden med solbær, sorte kirsebær, lav, kantareller, krydret af peber og enebær og med særdeles behagelige tanniner. Lækker og god stil ikke mindst til nyretappen.

5. heat

Tre desserter sørger for, at vi ikke får en kinamands chance for at gå sultne fra Gorillaen: Bananlagkage med chokofyld og banancreme og hertil banansoftice i flamingobæger krydret med kakao. Jeg smager den sidste slurk Aligoté hertil - det er en fantastisk god kombi - banan til banan! En smuk tallerken med cremet friskostis, syrlig grapefilet og salt kagesmuldr maser sig ind og endelig to Cannelés Bordelais med rom. Ret flotte. Flottere end lækre. Ein bombe zum nachspiel.

Alt i alt kryber vi op på 5 stjerner for et skarpt, legende, sprudlende og vidende køkken og et ligesådan vinkort!

Regningen lød på 1.650 kr. for to menuer a 450 kr. 2 forskellige glas bobler til i alt 170 kr., to mineralvand og 4 forskellige glas vin til i alt 490 kr.

Gorilla

Flæsketorvet 56-67
1711 København V,
33 33 83 30

www.restaurantgorilla.dk


13.02.2015

Få seneste nyt, direkte i din indbakke!