Jysk dominans til Årets Kok

Gastronomi — Af den 16. January 2012 13:53

Finalister Årets Kok 
2012

1. Lasse Starup Petersen, Restaurant Ti-Trin-Ned, Fredericia
2. Claus Jørgensen, Restaurant Ti-Trin-Ned, Fredericia
3. Jakob Spolum, Munkebo Kro
4. Ninna Bundgaard Christensen, Comwell Kolding
5. Brian Mark Hansen, Christiansholm Slot, Klampenborg
6. Kristina Korsgaard Wolf, Geranium, København
7. Magnus Mondrup Knudsen, Castenskiold Mad & Natklub, Århus
8. Nicolas Min Jørgensen, Globen Flakket, Århus
9. Daniel Kruse, Stammeshalle Badehotel, Bådsted
10. Morten Kjer Petersen, Restaurant Lecoq, Århus

Finalister til Årets Tjener 2012

1. Heine René Egelund, Sortebro Kro, Odense
2. Tabita Mortensen, Restaurant Ti-Trin-Ned, Fredericia
3. Peter Pepke, Geranium, København
4. Lars Spring, Restaurant Saison i Hellerup og Lumskebugten i København
5. Anders Regout, Hotel Frederiksminde, Præstø

Over halvdelen af semifinalisterne, der i går gik videre til Årets Kok 2012, kommer fra jyske restauranter. Se hvem der skal kæmpe om den prestigefyldte titel.

Af Nadia Mathiasen

Der var spænding i luften på Kold College i Odense, hvor semifinalen til Årets Kok 2012 i går løb af stablen. Deltagerne, der er nogle af landets dygtigste kokke, var nøje udvalgt ud fra indsendte menuforslag. De havde hver to timer til at tilberede en ret ud fra en udleveret råvarekasse.

Ud af de i alt 20 deltagere gik halvdelen videre til finalen, som finder sted den 18. marts i forbindelse med fødevaremessen Food Expo i Herning. Seks ud af de 10 finalister laver til dagligt mad på jyske restauranter, og blot en enkelt, Kristina Wolf fra Geranium, kommer fra hovedstaden.

Dermed fortsætter tidligere års tendenser, hvor jyske kokke i en årrække har vundet titlen som Årets Kok. I 2011 vandt Mette Hvarre Gassner fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia, mens Molskroens Tommy Friis løb med titlen året forinden. I 2009 vandt Kenneth Hansen (tidl. Restaurant Liga, Lübker Golf Resort, Nimtofte –  i dag Svinkløv Badehotel) førstepladsen, og før ham var det smagogbehags tidligere kokketalent Allan Poulsen, der i dag er køkkenchef på Henne Kirkeby Kro.

Til finalen skal hver af de 10 deltagere tilberede en treretters menu inden for seks timer og 15 minutter.

Årets Tjener

Sideløbende med kokkenes semifinale kæmpede 16 af landets tjenertalenter om finalepladserne til Årets Tjener, som ligeledes finder sted under Food Expo i Herning i marts. Deltagerne dystede i kategorier som flambering, identificering af vin, præsentation af kold buffet og champagneåbning med sabel, og ud af de 16 deltagere gik fem videre til finalen.

HORESTA og 3F står bag Årets Kok og Årets Tjener i samarbejde med Messecenter Herning og Silkeborg Tekniske Skole.

Se finalisterne i boksen til højre.

Følg med på www.smag-behag.dk den 18. marts, hvor vi bringer nyheden om vinderne til Årets Kok og Årets Tjener.

 

Tags: , , , , ,

Lukket for kommentarer.