Jeppe Foldager udtaget til Bocuse d’Or

Nyheder — Af den 25. October 2011 12:34

En overrasket Jeppe Foldager Andresen blev i weekenden udtaget til at gå i Rasmus Kofoeds fodspor, da han blev udtaget til prestigefyldt kokkekonkurrence.

Af Nadia Mathiasen, foto Sølvbjerg Fotografi

Der var allerede udpeget en anden favorit, da udtagelsen til den kokkekonkurrencen Bocuse d’Or fandt sted i weekenden, men til hans egen overraskelse formåede 25-årige Jeppe Foldager Andresen fra Søllerød Kro at overhale konkurrenterne med sin pocherede søtunge og kylling svøbt i efterårstrøffel.

De to konkurrenter, Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel og Mikkel Marschall fra Formel B, imponerede også dommerne, og der var derfor tale om et utroligt tæt opgør mellem de tre kokke. Mikkel Marschall, der fik tredjepladsen, kreerede blandt andet en noget utraditionel fiskeret, hvor en gennemsigtig karamelbold indgik.

Kenneth Hansen var ellers allerede i august blevet udpeget som Rasmus Kofoeds arvtager i Politiken, og det var da også en målløs Jeppe Foldager, der blev udpeget som vinder af den nuværende verdensmester på vegne af det danske Bocuse d’Or-akademi.

Store forventninger

Med Rasmus Kofoeds førsteplacering til Bocuse d’Or tidligere på året er der store forventninger til Danmark på den internationale gastronomiske scene. Forude venter således adskillige måneders hård træning for Jeppe Foldager, som var smagogbehags kokketalent i nummer 9-2010.

Før den unge kok kan få lov til at forsvare Danmark ved verdensmesterskaberne for kokke i Lyon i januar 2013, skal han dog først igennem EM i Bruxelles, som finder sted i marts måned næste år. Rasmus Kofoed tror på, at Jeppe Foldager kan løfte opgaven, men han understreger, at det kræver hårdt arbejde:

”Der var god smag i Jeppes mad, men der ligger en stor udfordring foran ham i forhold til at arbejde endnu mere med sine tekniker – her skal der pr. definition lægges meget energi,” siger Rasmus Kofoed.

Jeppe Foldagers vindermenu

 Pocheret søtunge med kammusling og Skagen-rejer

 Kærnemælkssyltede blomkål med Baerii Caviar

Rejeterrin med porre og smør

 Dildkogte kartofler med rygeost

 Rejesky parfumeret med dild

■ Økologisk kylling svøbt i efterårstrøffel

 Morkel med lår og svampe

■ Saltbagt selleri med grønt hjerte

 Kartoffelfondant med bløde løg og persille

 Trøffel og hjerter i kyllingesky

Lukket for kommentarer.